top of page

Vervelende

huidproblemen

waar je alleen maar onzeker van wordt

Genetische aanleg, hormonale veranderingen, dagelijkse blootstelling aan UV-straling, luchtvervuiling, verkeerd cosmeticagebruik, voedingstekorten, temperatuurschommelingen,stress,...  Heel wat zaken die een grote invloed hebben op onze huid. Hierdoor onstaan vervelende huidproblemen.

Een gebrekkige huidhygiëne

Heel wat vervelende huidkwaaltjes zijn vaak te wijten aan een gebrek aan een dagelijkse huidverzorging of een huidverzorging die niet aangepast is aan je huidtype en genetische aanleg.
Voor velen van ons is het een evidentie om je tanden te poetsen om gaatjes en andere gezondheidsproblemen te voorkomen.  Helaas geldt dit niet voor onze huid die nochtans minstens even belangrijk is omdat deze ons beschermt tegen heel wat factoren.
Wanneer het probleem zich stelt, gaan we uiteindelijk naar een dermatoloog.  Maar met een goede huidverzorging kunnen heel wat problemen voorkomen worden.  


Weet je wat je smeert en waarom ?

Zelf heb ik ervaren dat ik niet wist waarom het belangrijk is om je huid gezond te houden.  Maar vooral waarom het zo cruciaal is dat ik bepaalde ingrediënten op mijn huid smeer of net beter niet gebruik omwille van mijn huidtype en mijn genetische aanleg.  Als we het belang ervan niet kennen dan is onze motivatie ook heel wat minder.  Vergelijk het met een cholesterol probleem.  Je weet dat het noodzakelijk is om dit met aangepaste voeding en eventuele medicatie onder controle te houden.  Je weet wat de risico's inhouden en wat het op langere termijn voor gevolgen kan hebben.  

Vitaliteit en voeding zijn cruciaal in de aanpak van huidproblemen.

Een gezonde stralende huid is een reflectie van jouw gezondheid maar ook van je welzijn.  Gelukkig zijn, jezelf kunnen ontwikkelen, stressvermindering, voldoende beweging. Dit zijn allemaal zaken die een invloed hebben op hoe jij je voelt.
We weten allemaal dat roken, ongezond eten en UV-straling zeer schadelijk zijn voor ons lichaam en bijgevolg onze huid.  Wat als ik je vertel dat stress minstens even schadelijk is !  Hetzelfde geldt voor iemand die een sedentair leven leidt. Dit leidt tot versnelde huidveroudering.

Onze voeding is niet meer wat het 60 jaar geleden was.  Door het gebruik van pesticiden en genetische manipulatie van de gewassen is onze voeding niet meer toereikend op vlak van voedingstoffen, vitaminen en mineralen.
Krijg jij alle nodige voedingsstoffen binnen ?  Een uitgebalanceerde voeding waarbij ons lichaam voorzien wordt van alle essentiële nutriënten is heel belangrijk om te zorgen dat er geen tekorten in ons lichaam zijn.  Wanneer er onvoldoende voedingsstoffen zijn,  zal ons lichaam dit ergens anders halen met als gevolg dat dit aan onze huid te merken is.
  

Je hoort het al !  Een mooie gezonde huid is niet iets wat je snel even kunt fixen.

Doorzettingsvermogen, bewustwording, consequent je huid verzorgen, motivatie, ... Dit zijn allemaal zaken die er mee voor zullen zorgen dat je een mooie stralende huid hebt.  En dat je huid ook stralend blijft. 
Vergelijk het met willen afslanken.  Je kunt naar de fitness gaan om fit te zijn maar als je naast de fitness geen veranderingen brengt in je dagelijks leven dan zal dat weinig baat hebben. 

 

TheGlowinn00015_edited.jpg
bottom of page