Aging Elegantly

the glowinn part2 -18.jpg

Ouder worden is meer dan ooit een hot topic door de komst van social media.   We krijgen beelden op ons afgevuurd van sterren en van social media gebruikers die er op video of foto heel strak en jeugdig uitzien.  Er is geen rimpeltje of porie te bespeuren. 

 

Ergens in ons achterhoofd weten we wel dat dit komt door filters of door het gebruik van middelen waar we de gezondheidsfactor in twijfel kunnnen trekken.  En toch !

We kijken na het zien van deze beelden naar onze eigen huid en merken dat we kampen met een huid die er niet uitziet zoals op de foto's of video's op instagram , snapchat of facebook. Dit maakt ons heel erg onzeker !  We vragen ons af of het wel normaal is dat er wat roodheden te zien zijn, of zijn die poriën wel normaal ?

Terwijl ik dit neerpen, besef ik dat ook jonge meisjes hier aan ten prooi vallen !  Hoeveel jonge meisjes zijn ontzettend onzeker en zoeken hun heil in fillers of botox om toch maar dat perfecte gezicht te hebben.

Dit is een trend die ik heel erg betreur en waarvan ik vurig hoop dat er een tegenbeweging komt.  Het is mijn missie om jonge meisjes maar ook mijn leeftijdsgenoten terug hun eigen mooie zelf graag te leren zien.  Hen te doen inzien dat er niets mooiers is dan een huidje die straalt van gezondheid maar die niet perfect is.  Schoonheid zit vanbinnen, dat straal je uit !  Net als een mooie gezonde huid die je niet kunt verkrijgen door snel even wat botox in te spuiten.

Huidverzorging is heel belangrijk om je huid gezond en sterk te houden.  Maar is niet bedoeld om er perfect uit te zien.  Als onze huid straalt, dan voelen we ons vanzelf beter.  Maar door ook aan ons eigenwaarde te werken en tijd te nemen voor onze zelfontwikkeling.  Durven onszelf zijn, geen belemmeringen of onzekerheden !  Dat is toch het mooiste dat er is.  Dat is waar pure schoonheid voor mij om gaat.

Huidhygiëne met thuisproducten gecombineerd met behandelingen die ons huidmetabolisme een ware boost geven om zijn huidfuncties te kunnen blijven uitoefenen op topniveau zorgen ervoor dat je mooi ouder wordt.

Dat lachrimpeltje is helemaal niet erg als je huid lekker stevig is.  Ouder worden is een voorrecht die helaas niet iedereen gegeven is en daar moeten we dankbaar om zijn.

Wil jij weten hoe jij je huid jong en gezond kunt houden ?